Motoblog by Miroslav Holec

Čekání na mašinu

Napsáno 27. května 2022 v 14:19

Nakonec kupuji. Už jsem prostě takový. Nechám si oba stroje, budu je během sezóny střídat a koncem léta jeden pošlu do světa. Mám syslit prachy na účtu nebo si udělat v garáži vozový park? Prašť jako uhoď. Royal Enfield nabízí 3 varianty. Mně se líbí varianta v chromu a s plexisklem. Vede to na nejvyšší verzi Supernova. Hnědá se mi nelíbí, modrá je nádherná. Není co řešit. Supernova Blue.

Jenomže rozhodování trvalo dlouho. V Bylanech měly 2 motorky v mé barvě, ale obě už jsou prodané. Nezbývá než booking v Praze. Je začátek června a motorka má dorazit další týden, tak snad to klapne. Skládám 50 % zálohu a čekám. Ne - neklaplo to. Celý týden se nic nedělo. Následující týden jsem se musel o stav aktivně zajímat. Komunikace s pražskou VG trochu drhne. Mezitím zjišťuji, že v Brněnské MotoZem mají na skladě můj kus. Bavím se s Brnem a vypadá to, že by šlo vyhandlovat kus za kus s Prahou. Nakonec se Brno domlouvá s Prahou a ukazuje se, že moje mašina je někde v kamionu na cestě z Hamburgu. Chvíli uvažuji, zda si pro jistotu nedojet do Brna, ale nakonec to odpískám a doufám, že opravdu další týden dorazí. Konečně odpoledne dostávám zprávu z pražské VG. Mašina má dorazit hned další den večer nebo v pátek 17. června. Tož OK. Dostal jsem alespoň VIN, takže můžu pořešit pojištění a po návratu z prodlouženého víkendu motorku převezmu. Tedy 20. června večer nebo další den v úterý ráno.

Chápu, že svět je teď rozesranej po koronaviru a na všechno se pořád jen čeká. Ale docela mě nepotěšilo, že mi aktivně z VG nenapíšou a neřeknou alespoň "Sorry, nemůžeme to ovlivnit, mašina je na cestě a potrvá to. Chcete počkat nebo vrátit prachy?". Místo toho musím aktivně psát a nakonec se ke mně stav objednávky dostane přes úplně jinou pobočku. Během převzetí se rovnou domluvím na servisu, protože těch 500 km po tomhle čekání odjezdím za víkend, jen to prdne.


Diskuse k článku