Motoblog by Miroslav Holec

Jak jsem potkal meteor

Napsáno 12. května 2022 v 17:46

Byla to z velké části náhoda. V únoru 2022 jsem si pořídil maxiskútr Honda ADV350. Kupoval jsem rozumem na základě specifikace a letáčků. Byl to nový stroj, který jsem si přivezl v únoru 2022. V té době jsem byl zřejmě jeden z prvních majitelů v ČR.

Na skútru jsem dosáhl prvního servisního intervalu. Během čekání na servisce jsem se rozhodl navštívit pražskou pobočku Vintage Garage a zkrátit si čas povozením se na Royal Enfieldu. V merku jsem měl původně Interceptor 650 (protože je to to nejvíc, co můžeš s licencí A2 mít). Nakonec jsem se ale rozhodl zkusit krotký Meteor 350. Jednak jsem si chtěl zkusit jízdu na malém cruiseru a s tím se mi líbilo, že oproti hromadě jiných motorek dosáhnu nohama na zem. Neměl jsem velká očekávání, ale motorka mi okamžitě sedla a naprosto mě nadchla. První pocity?

Krásný zvuk, naprosto uklidňující bublání motorku

Rozjezd... moment, řadí se špičkou i patou?

Uklidňující bublání

A hele, na semaforech dosáhnu nohama na zem, krásně pod kontrolou

Rozjezd, nechíplo mi to... skútrař na motorce... žádný problém...

Uklidňující bublání

Tripper navigace teda úlet, ale snad nakonec dojedu do cíle

Taková pohoda, není kam spěchat, pohodlně si sedím

Uklidňující bublání

Výborná ovladatelnost, bezmála 200 kg.. ale vlastně lehká motorka

Brrm, brrm, KFC twister

Prohlédnutí motorky, jako fakt pěkná mašina...

Těžká na mojí muší váhu. Ale na centrál jsem to nějak postavil...

Následoval krátký hodinový trip kolem komína. Naprostý balzám na duši. Tohle je opravdu pohodová motorka. Nespěcháš, jen si užíváš jízdu. Cruiser mě baví. Návrat motorky spojen s dalším hodinovým okruhem. Město je peklo. Na skútru jen přidáváš plyn a tady musíš makat. Ale to řazení je návykové, dosáhnu na zem a tudíž po pár kilometrech už jde všechno tak nějak samo.


Diskuse k článku