Motoblog by Miroslav Holec

Převzetí a základní výbava motorky

Napsáno 22. června 2022 v 18:38

Nakonec mašina byla připravená až ve středu ráno. To už jsem docela dost vážně uvažoval nad storem a výletem do Brna, kde mají Supernovu skladem. Ale klaplo to. Převzetí proběhlo v pohodě, víceméně jen formality a už jsem frčel do garáže. Instrukce k zajíždění byly celkem jednoduché "Více řadit a nejet stejnou rychlostí. Servis ideálně po 500 km, rozhodně nepřetahovat někam k 600." Dopraváky jsem nestíhal, tak jsem večer využil k montáži navigace, zadního držáku a monolock kufru. Propálil jsem nad tím dost času.

Na Alza jsem pořídil držák FIXED Bikee ALU 2, což je neskutečný šmejd. Nedá se s tím moc hýbat, na řídítkách to sotva drží a ještě se to klepe v místě, kde je otočná hlava. Muselo to jít pryč a na mašinu jsem dal držák M-Style AW 2 ze skútra. Ten sedí perfektně, dá se dobře natočit a ani se nehne.

Držák na kufr (Kappa KR9053) a plotna monolock šly namontovat v pohodě. Šrouby byly dost dotažený, ale když jsem za to nakonec zabral, tak povolili. Imbus nebyl ochozený, tak jsem ho tam musel naklepávat. Aspoň to nářadí k motorce něco vydrží. Plotna monolock musela přijít dále od opěrky, protože jinak opěrka překážela kufru. Na druhou stranu se o to lépe podařilo nastavit úchyty a později jsem si ověřil, že to drží spolehlivě.

Kufr mám opět Kappa K46NT. Givi a Kappa vyrábí často to samé, zřejmě ve stejném baráku, jen to má jiné označení a Kappa je levnější. Takže například ten držák dělá i Givi pod označením SR9053 a je to to samé. Kufr naprosto vyhovuje, při 46 litrech se tam vejdou dvě integrálky. Respektive já tam dám přilbu a mám místo na nářadí.


Diskuse k článku